Kostrådgivning

Vi hjälper dig längs vägen mot ett liv med sundare matvanor!

Inom kost och hälsa har massmedia blivit vår största informationskälla. Vi blir överösta av råd kring vad vi bör och inte bör äta. Det kan vara svårt att urskilja vad man ska tro på.

De flesta vet egentligen vad som är nyttigt och minde nyttigt för oss. Svårigheten med att ”leva nyttigt” ligger ofta i att veta hur de nya vanorna ska se ut och hur man bygger in dem i sitt livspussel.

Att få vägledning och hjälp av en kostrådgivare kan därför vara avgörande för att nå hälsosamma och långsiktiga matvanor.

Vi på Freely arbetar inte enbart med råd kring vad som är hälsosam och nyttig mat. Vi tror att inspiration, motivation och beteendeinriktad rådgivning är minst lika viktigt. 

Vårt mål är att hitta rätt kosthållning för rätt person, utifrån vilka förutsättningar och mål personen har. 

Kostregistrering

Vid en kostregistrering får du så noggrant som möjligt skriva ner vad du äter och dricker under fyra dagar. Dina måltider bearbetas sedan i ett kostprogram och genom detta får vi fram viktig information om hur dina kostvanor kan påverka din kropp. 

Kostrådgivning

Vi börjar med att se över hur ditt liv och dina vanor ser ut idag. När vi fått en bild av utgångsläget diskuterar vi dina mål och vilken förändring du vill ha. Du får, utifrån din målbild och dina förutsättningar, individanpassade råd och riktlinjer som hjälper dig att nå dina mål. 

Kostschema

Du får ett skräddarsytt kostschema utifrån dina mål och förutsättningar.