Magcoaching

Får du en kon på magen då du sätter dig upp eller vid träning? Har du ont i ryggen eller blir din mage svullen och putig vid slutet av dagen? Svårt att aktivera bäckenbotten och urinläckage?

Då kan du ha en magmuskeldelning, diastas och/eller låg kontroll på de inre magmusklerna. Om kontakten med och aktiveringen av magcylindern är svag tappas mycket kraft i vardagliga moment och vid träning. Med rätt träning kan du få en starkare bål, bättre kontroll och på så vis undvika minskad funktion och problem i övriga kroppen.


Undrar du om du aktiverar dina magmuskler på rätt sätt och hur man ska träna efter graviditet?

Vår magcoaching

Vi undersöker en eventuell magmuskeldelning och hur du aktiverar dina magmuskler. Utifrån ditt utgångsläge arbetar vi sedan med aktivering för att öka kontroll och för att stärka den djupa bålmuskulaturen. Övningarna vi använder oss av är speciellt framtagna för mammamagen och vi avancerar allt eftersom under våra träffar. Du får med dig övningar att arbeta med på hemmaplan.

Vi rekommenderar minst två träffar för att utvärdera förändringarna, ge vidare coachning och nya övningar för att utmana till nästa nivå.

För vem?

Magcoaching är för dig som varit gravid, oavsett om du upplever problem efter graviditeten eller inte. Det spelar ingen roll om det gått 8 veckor eller 8 år sedan förlossningen, alla kan dra nytta av en magcoaching!